Adaptační kurz pro první ročníky

Adaptační kurz je pojem, který se stal součástí života škol, zejména středních. I my jsme se k této aktivitě před několika lety vrátili. Uvědomujeme si, jak obtížný je přechod ze základní školy na střední a třídenní pobyt mimo školní prostředí významně napomáhá studentům překonat první drobnější překážky. Cílem těchto kurzů je pomoci žákům při vytváření třídního kolektivu, učit je spolupracovat a vyvolat pocit sounáležitosti ke třídě i ke škole, rozvíjet pozitivní klima. Naše zkušenosti napovídají, že se nám to daří.

seznam18

 

Ve středu 5. 9. 2018 se studenti všech prvních ročníku vypravili společně s pedagogickým doprovodem do Sluneční zátoky u Ledče nad Sázavou. Po příjezdu do stanice Vilémovice a příchodu do RS jsme se „zabydleli“ a čekal na nás oběd. A pak to začalo. Přes úvodní hru na detektivní tým a rozvernou evoluci jsme se propracovali k doplňovačce s citátem od Jana Wericha. Už první den jsme měli o několik přátel více a převládaly vesměs pozitivní emoce. Večerní hádanky, kvízy a společenské hry byly příjemnou tečkou za středečním dnem. 

Čtvrteční ráno se vylouplo do dalšího krásného dne. Dopoledne jsme si zahráli hru sms, trochu jsme si u ní zaběhali, odpoledne jsme pak vyrazili na pěší výlet do Ledče nad Sázavou. Po večeři jsme v lese luštili kód k zastavení bomby, přijela paní ředitelka Olga Krankusová s panem učitelem Dvořákem a dovezli nám spoustu ovoce. Tak jsme zlikvidovali i tuto vitamínovou bombu.

 seznam18 2

„Myslely jsme si, že nás to nebude bavit, ale dojem je takový, že si to moc užíváme a bavíme se.“

„Je to tady dobrý, snažíme se poznat hodně lidí, jenže nám paměť nestačí na tolik úžasných lidí.“

„Je to tu super, poznali jsme hodně nových kamarádů a to jsme teprve začali.“

O autorovi Ing. Zdeněk Smištík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *