Adaptační kurz

Stalo se už tradicí, že studenti nastupujících 1. ročníků zahajují školní docházku adaptačním kurzem. Letos nám obavy z epidemiologických opatření zamíchaly opět kartami, takže jsme všechny aktivity přesunuli do areálu školy a lokalit města Humpolce.

První den byl zaměřený na seznamovací hry. Využili jsme především tělocvičnu a budovu školy. V úvodu jsme si společně stanovili pravidla, která jsme během třídenního seznamování všichni respektovali. V rámci jednotlivých aktivit se studenti poznávali nejen navzájem, ale měli i prostor blíže poznat své třídní učitele.

Druhý den jsme zahájili výpravou na Orlík. Cestou jsme si udělali zastávku na hřišti. Tady se studenti rozdělili do skupin a snažili se odtajnit záhady detektivního příběhu. Spolupráce ve skupině ukázala, jak je důležité spoléhat na ostatní a dát možnost zaznít každému názoru. Na Orlíku pak ti odvážnější vystoupali na rozhlednu a pokochali se nezapomenutelným výhledem.

Třetí den směřoval k náročnější kooperaci při aktivitách v tělocvičně a potom jsme se vrhli na grilování a sporty na školní zahradě.

Do kurzu se zapojilo 58 studentů, třídní učitelé, metodik prevence a školní speciální pedagog. Tři dny jsme si užili, přestože jsme museli přistoupit na určitá omezení. Věříme, že další aktivity naší školy už budou moci proběhnout za příznivějších okolností.

O autorovi Ing. Olga Krankusová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *