Erasmus+ Projekt 2019-1-CZ01-KA102-060113 – pracovní stáže v Maďarsku

Plánovaná zahraniční stáž v Maďarsku, na kterou jsme měli vyjet již v červnu 2020, byla dvakrát odložena kvůli epidemiologické situaci. Další náhradní termín stáže je za dveřmi. Odjíždíme v sobotu 19. září a vracíme se 2. října.

Všechny podrobnosti zůstávají stejné. Jede 7 žáků oboru Informační technologie, 4 žáci oboru Obchodník a 2 žáci oboru Kuchař/číšník. Spolu s nimi pojedou 2 pedagogové z naší školy.

V rámci tohoto projektu je žákům plně hrazena doprava z Humpolce do Budapešti a zpět, ubytování v místě (Adagio hostel Basilica, pokoje s koupelnou a WC), celodenní strava, pojištění (cestovní, úrazové, pojištění odpovědnosti za škody způsobené na majetku nebo zdraví) a doprava po městě hromadnou dopravou. Studenti si s sebou vezmou peníze jen pro osobní potřebu.

Pracovní činnosti budou studenti vykonávat přímo v budapešťských firmách a jsou následující:

  • obor IT: ve firmě Skyshield Kft. účastník identifikuje a odstraňuje závady HW, instaluje, konfiguruje a spravuje operační systém, navrhuje a aplikuje vhodný systém zabezpečení dat.
  • obor Obchodník: ve firmě CBA Kereskedelmi Kft. účastník prodává kvalifikovaně zboží různého sortimentu včetně zpracování dokumentace spojené s nákupem a prodejem zboží, pracuje s pokladnami a pokladními systémy, řeší reklamace při nákupu a prodeji zboží.
  • obor Kuchař/číšník: v Rubin Wellness & Conference Hotel účastník skladuje potraviny a nápoje, sestavuje menu, jídelní a nápojové lístky podle gastronomických pravidel, sestavuje nabídkové listy výrobků a služeb podle různých kritérií.

Uvědomujeme si, že stávající situace není jednoduchá, ale věříme, že při dodržení všech hygienických pravidel, v pořádku vše zvládneme. Děkujeme paní učitelce Nádvorníkové za všechny přípravné práce, které jsou nutné pro úspěšnou realizaci projektu.

O autorovi Ing. Olga Krankusová