Konverzační kurz s rodilým mluvčím

V minulém týdnu na naší škole proběhl první běh konverzačního kurzu v anglickém jazyce za účasti rodilého mluvčího. Pozvání přijal p. Charles Murray, původem z USA (New Jersey, NY). Charles se studenty ze tříd 4.O a 4. IT pracoval na rozvoji jejich komunikačních dovedností formou různých prezentací, debat, kvízů a her. Studenti tak měli možnost zažít, jaké to je, spolehnout se jen  na svou znalost jazyka a zároveň zažili i jiný styl vedení výuky. Lektor se zároveň snažil posílit sebevědomí studentů při jejich samostatných prezentacích a celý kurz se nesl v duchu následujících motivačních hesel:


BE LOUND AND PROUD

IF YOU DON´T ASK YOU DON´T GET

DREAM BIG


O tom, že se kurz vydařil a byl pro studenty přínosný svědčí i následující hodnocení:


Last week a native speaker introduced to us the American way of studying. Lessons with Charles were fun and highly focused on creative thinking. He had a very positive and motivating approach and always made sure to give us words of encouragement. My favorite task was probably „debates“ – Charles gave us controversial topics and we were supposed to decide whether we’re pro or against and then justify our stands. We also did a presentation about a country of our choosing and another one where we compared our dream job in Czechia versus in the USA. Overall I enjoyed my experience a lot. His tasks were really interesting and allowed us to put our own spin on it. Charles also had an amazing personality, he was kind, talkative and understanding. 
studentka A.L.

__________________________________________________________

Hodiny s rodilým mluvčím byly zábavné, edukativní a naučil jsem se při nich spoustu nových věcí. Zjistil jsem hodně nových věcí o různých místech na Zemi. Mohl jsem na živo slyšet rodilého mluvčího a procvičit si s ním mou angličtinu. Dělali jsme hodně zajímavých a naučných úkolů. Doufám ,že příští rok taky získáme možnost mít ve třídě rodilého mluvčího a jsem rád, že jsem měl možnost být tento rok jako náhradník.
student J.P.

___________________________________________________________________________________

Věříme, že i v budoucnosti budeme moci podobnou akci na naší škole realizovat.


autor článku: L. Hernová

O autorovi Ing. Olga Krankusová