Žáci na odborné praxi v Německu – podívejte se, jak se jim tam daří

V neděli 8.10. vyrazila skupina deseti studentů v doprovodu dvou pedagogů na studijní pobyt v rámci programu Erasmus+ do Německa. Budou pracovat a bydlet v městečku Schkeuditz u Lipska. Studentům přejeme příjemný pobyt a těšíme se na zprávy o průběhu stáže!
L. Hernová

V pondělí 9. 10 jsme zahájili výbornou snídaní ve formě bufetu a poté následovalo informační  odpoledne pod vedením paní Johanny Neumann, kde se studenti dozvěděli všechny užitečné informace spojené s pobytem Erasmus+. Odpoledne začalo představením pracovních projektů a večer jsme zakončili v Lipsku, kde se konal Lichtfestival jako vzpomínka na události z 9.10.1989, které předcházely pádu Berlínské zdi. Na fotky se těšte zítra!

L. Hernová

Zdravíme z Německa!
Úterý 10.10. Erasmus + není jen o získávání jazykových a pracovních zkušeností, ale znalosti získané studiem na naší škole se dají využít i při práci v terénu, jak ostatně dokazuje velmi povedená fotografie studenta oboru reprodukční grafik. Jsou na ní zachyceny nádražní hodiny ve stanici Lipsko Hbf.
autor článku: L.Hernováfoto: M. Šrámek 2.RG

Středa 11.10. Dnes se studenti již naplno zapojili do pracovních projektů dle svého zaměření. K obědu těstoviny s boloňskou omáčkou a odpoledne někteří vyrazili znovu do Lipska, tentokrát za nákupy. Posíláme konečně slíbené fotky z festivalu světel.
text: L.Hernová, foto: Elis S.

Čtvrtek 12.10. Dnes se kromě studentů vzdělával i pedagogický dozor. Zúčastnili jsme se semináře na téma: Let is exchange and learn from each other, kde jsme představili  naši školu a vyměňovali si vzájemně zkušenosti spolu s vyučujícími z Bulharska a Polska. K obědu vynikající řízek a hranolky. Odpoledne někteří vyrazili individuálně na vyhlídku MDR, která se nachází ve 29.patře nejvyšší budovy v Lipsku, někteří potřebovali doplnit hladinu cukru v místních supermarketech a došlo i na turnaj v ping pongu. Na fotografiích můžete vidět něco málo z místních památek. Foto č.1 – Radnice Foto č.2 – Socha J.W.Goethe, který je s Lipskem neodmyslitelně spojen.
autor článku: L. Hernová

14. – 16.10. Našim stážistům v Lipsku uběhl první týden a víkend byl ve znamení menších změn – vyměnil se
pedagogický dozor. V sobotu společně navštívili historické centrum Lipska, kde se už naše „děti“
vyznají a tak dělali průvodce.
V neděli se společně vydali na procházku k Památníku Bitvy národů (fotka 1).
A protože začal pracovní týden, můžete se podívat, kde naši studenti pracují.

17.10. Opět se hlásíme z Německa. V areálu Gut Wehlitz je studentům k dispozici moc příjemná klubovna. Jak je z fotek patrné, společně strávené volné chvíle si užívají jak studenti, tak i paní učitelky :⁠-⁠)

20.10. Naše pracovní stáž v Německu se blíží ke svému cíli a my vám dnes posíláme záběry, které vyfotili studenti 2. ročníku oboru Reprodukční grafik. Spolu s paní učitelkou Sedlákovou sbalili fotografickou výstroj a vyrazili do centra Lipska za úspěšnými úlovky. Posuďte sami…

O autorovi Ing. Olga Krankusová