Roušky nás neodradí

Začátek školního roku je za dveřmi a naše naděje, že vše proběhne v normálním režimu, vzaly za své. Z manuálu MŠMT, který dorazil 18. 8. v ranních hodinách, vyplývá, že musíme opět nastartovat některá bezpečnostní a hygienická opatření.

Školu jsme důkladně připravili na případné komplikace s šířením nemoci COVID 19 (a jiných nemocí) již v červnu. V přízemí přivítá příchozí termokamera, která zvukovým signálem varuje, pokud není tělesná teplota v normálu. Zakoupili jsme i dva bezkontaktní teploměry. V celé budově jsou rozmístěny stojany s dezinfekcí na ruce a dezinfekce v zásobnících na WC. Pořídili jsme dostatek jednorázových roušek, ochranné štíty pro vyučující, dezinfekční prostředky na otírání povrchů. Prozatím jsou roušky povinné od 1. září 2020 ve společných prostorách budovy. Znamená to tedy, že ve třídě při výuce můžeme roušky odkládat. Žádáme všechny studenty, aby přišli 1. září do školy vybaveni rouškou (dojíždějící ji stejně budou potřebovat v dopravních prostředcích). Můžete zapojit svoji kreativitu, rádi oceníme vtipné a zajímavé roušky.

Tato opatření rozhodně neznamenají, že prezenční výuka nebude. Uděláme maximum pro to, aby se všichni na půdě naší školy cítili bezpečně.

Těšíme se na vás a věříme, že společnými silami zvládneme i tuto situaci.

O autorovi Ing. Olga Krankusová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *