Dobrý den, vysoká školo!

Naši současní maturanti oboru Informační technologie už pomalu pokukují po tom, kam povedou jejich kroky po absolvování posledního ročníku na naší škole. V rozhodování jim, doufám, trochu pomohla návštěva Vysoké školy polytechnické v Jihlavě (ve zkratce VŠPJ), která pořádala akci s názvem Den s technikou.

běžkařský trenažér v učebně pohybových aktivit

Akce, jak sám název napovídá, se motala kolem světa techniky, informačních technologií, automatizaci, elektrotechniky a průmyslu. Navštívili jsme laboratoř automatizace a mikroprocesorové techniky, laboratoř robotiky, laboratoř zpracování signálu a multimédií, laboratoř experimentálního měření a učebnu pohybových aktivit, kde se zkoumají tělesné a fyzické dispozice nebo indispozice – buď lidí s hendikepem nebo teď aktuálně vrcholových sportovců. Zde si parta neohrožených jedinců (Jakub Mrázek, Pavel Kasal) spolu se zdatným pedagogickým pracovníkem (autor článku) vyzkoušela běžkařský trenažér v akci a zápolila o nejlepší výkony a líbivý merch VŠPJ.

Ale to není všechno! Zúčastnili jsme se také několika přednášek, které byly velmi zajímavé a vedené v přátelském duchu – ostatně jako celá návštěva. Jedna z přednášek představila Vysokou školu polytechnickou v Jihlavě, druhá se zaměřila na létání, kamerování a legislativu spojenou s drony (přednášel PaedDr. František Smrčka Ph.D.) a poslední přednáška se věnovala bezpečnosti v počítačových sítích (přednášel Mgr. Antonín Přibyl). A jako poslední jsme viděli výukovou výrobní linku v laboratoři Průmyslu 4.0.

výuková výrobní linka

A výsledek akce?! Maturanti byli obohaceni o informace, vystrašeni z množství a obtížnosti náplně vysoké školy, mile překvapeni z prostředí a přívětivosti akademických pracovníků a získali dobré kontakty a především utvrzení, že další postup v životě a to VŠ není takovým strašákem, jak se může zprvu zdát.

Pokud se chcete dozvědět více o Vysoké škole polytechnické v Jihlavě, navštivte prosím jejich oficiální stránky. A pokud se chcete stát součástí naší školy, neváhejte a přihlaste se k nám! 👍 Těšíme se na vás!

Buďte dobří!
Ing. Zdeněk Smištík

O autorovi Ing. Zdeněk Smištík