Podpora učebního oboru Reprodukční grafik.

Naše škola intenzivně pracuje na kvalitním zázemí pro žáky v novém učebním oboru Reprodukční grafik. Zahájili jsme realizaci odborné učebny, která by simulovala zázemí reklamní agentury.

Jako první jsme pořídili stolní tiskárnu Versa STUDIO BN-20, která kombinuje tisk a řezání ve vysoké kvalitě, takže vytváří např. skvělé samolepky, plakáty a potisk zažehlovacích materiálů.

Nákup strojů pro polygrafii a signmaking je značně finančně náročný. Pro získání financí jsme se rozhodli využít i možnost dotací z EU.

Pro rok 2016 vyhlásilo Ministerstvo pro místní rozvoj ČR výzvu č. 33  – Infrastruktura středních škol a vyšších odborných škol (Jedná se o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu, specifického cíle 2.4 „Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení“.) 

Zpracování žádosti bylo náročné, ale rozhodli jsme se ji vypracovat vlastními silami. Připravili jsme přesný plán a popis budoucí učebny, včetně průzkumu trhu s novými polygrafickými stroji.

Nyní čekáme na vyhodnocení žádostí. Držte nám palce, abychom uspěli.

O autorovi Ing. Zdeněk Smištík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *