Žáci 2.O připravili komentovanou prohlídku pro mladé návštěvníky z Opavy

Humpolec, 7. května – Žáci 2.O se stali průvodci mladým návštěvníkům, kteří přijeli až z daleké Opavy, aby prozkoumali krásy města Humpolec a jeho okolí. Navzdory nepříznivému počasí, které provázel vytrvalý déšť, se žáci 2.O chopili příležitosti a věnovali se svému úkolu s nadšením.

Dva dny strávené v Humpolci a okolí byly naplněny poznáváním historie města a prohlídkou významných památek. Žáci seznámili návštěvníky s bohatou historií Humpolce a představili jim některé z významných objektů na Horním i Spodním náměstí, včetně radnice, kostela sv. Mikuláše, Pomníku obětem 1. a 2. světové války a komunismu, Muzea Dr. Aleše Hrdličky, ale také nedaleko nacházejícího se pivovaru Bernard.

Tato zkušenost byla pro žáky 2.O nejen příležitostí k praktickému využití jejich znalostí, ale také k posílení jejich organizačních dovedností a schopnosti komunikace.

Pro mladé návštěvníky z Opavy to byla nejen možnost poznat nové místo, ale také prohloubení jejich znalostí o historii a kulturním dědictví České republiky.

Mgr. Petr Súkenník

O autorovi Ing. Olga Krankusová